Pradas Andreu, Núria

Núria Pradas (Barcelona, 1954). Va néixer al barceloní barri del Poblenou, filla d'una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules "li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia". Es va llicenciar en Filologia Catalana l'any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l'escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Va publicar el seu primer llibre l'any 1995, iniciant així una tasca literària que s'ha mogut sempre en l'àmbit de la literatura infantil i juvenil. Núria Pradas té més d'una quarantena d'obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d'editorials. Entre els seus llibres destaquen Lior (Cruïlla, 1995) i Un estiu amb l'Anna (Cruïlla, 1996), que l'han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela (La tieta Adela a Nova York, Posa una tieta Adela a la teva vida...), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s'adreça. Entre les publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú (Heka, Raidho i Koknom), publicada en català i castellà. Així com la darrera obra publicada, El perfum de les llimones (Ara Editorial), sobre l'exili català després de la Guerra Civil. Actualment viu al petit poble de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Ha deixat les aules i es dedica a escriure de manera exclusiva.
  • Ordenar por
eBook
Imagen de Sota el mateix cel
Sota el mateix cel
Marca de agua digital
Premi Carlemany 2012 al Foment de la Lectura
categorías ebooks
eBook
Imagen de La noia de la biblioteca
La noia de la biblioteca
Marca de agua digital
El somni d'una noia de classe obrera que lluita per escollir el seu propi destí.
categorías ebooks
eBook
Imagen de Somnis a mida
Somnis a mida
Marca de agua digital
Santa Eulàlia, de Ciutat Vella a Passeig de Gràcia: l’evolució vital d’una noia dins l’univers de glamour i elegància de la mítica botiga barcelonina.
categorías ebooks
eBook
Imagen de Tota una vida per recordar
Tota una vida per recordar
Marca de agua digital
La inspiradora història d’una noia plena de talent que busca deixar empremta en un món d’homes en els inicis daurats de Disney Studios.
categorías ebooks
eBook
Imagen de Toda una vida para recordar
Toda una vida para recordar
Marca de agua digital
Novela ganadora del PREMIO RAMON LLULL 2020La inspiradora historia de una joven llena de talento que busca dejar su huella en un mundo de hombres en los inicios dorados de Disney Studios.
categorías ebooks
Imagen de Toda una vida para recordar
Toda una vida para recordar
Con sólo dieciséis años, Sophie Simmons deja a su familia para ir a Los Ángeles durante la Gran Depresión persiguiendo un sueño: trabajar como dibujante en Disney Studios. Pronto descubrirá, sin embargo, que no es un mundo para mujeres. Y así, entre amores y desamores, encajando los golpes que le (...)
21,90€
categorías Narrativa
eBook
Imagen de La marca del lleó
La marca del lleó
Marca de agua digital
Una novel·la amb molta acció, que barreja elements històrics amb alguns elements de fantasy.
categorías ebooks